Prieskumy odhalili, čo ľudí ťahá naspäť z home office do kancelárií

Ako zatraktívniť návrat zamestnancov z home office do kancelárie?

 

Prieskumy odhalili, čo ľudí ťahá naspäť z home office do kancelárií

Výsledky prieskumu agentúry MN Force realizovaného pre spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) ukázali, že takmer 50 percent opýtaných zamestnancov preferuje takzvaný hybridný model práce, teda časť pracovného času na pracovisku a časť doma na home office.

S výrokom „Chýba mi osobný kontakt s kolegami“ súhlasilo až 59 percent opýtaných. Preto je zrejmé, že hlavným dôvodom pri návrate do kancelárií bola socializácia s kolegami a lepšie podmienky pre prácu.

 

Pri práci z domu si viem lepšie zadeliť čas a venovať sa rodine

Naopak, pri práci z domu ocenili respondenti možnosť efektívnejšie spravovať svoj čas, pričom s výrokom „Pri práci z domu si viem lepšie zadeliť čas a venovať sa rodine“ súhlasilo až 79 percent opýtaných. Na druhej strane uznali, že na home office boli rozptyľovaní starostlivosťou o domácnosť a 42 percent opýtaných malo problém oddeliť pracovný čas od súkromného.

Ako tri najdôležitejšie faktory motivácie tráviť viac času v kancelárii boli blízkosť MHD, klimatizácia v budove a možnosť parkovania v blízkosti pracoviska. Zároveň až 77 percent opýtaných súhlasilo s výrokom „Je mi príjemné, keď je v kancelárii a celej budove veľa zelene“ a napokon zeleň v okolí pracoviska ocenilo dokonca 78 percent respondentov prieskumu.

 

Čo motivuje zamestnancov chodiť častejšie do kancelárie?

Medzi ďalšie nemenej významné pútače pracovať z kancelárie patria kvalitnejšie vybavenie na prácu, školenia, wellness programy, stravovacie zariadenia, a v neposlednom rade aj zabezpečenie kvalitného pitného režimu zdarma. Zamestnanci očakávajú na pracovisku  kvalitný pitný režim. Je dôležité zabezpečiť zamestnancom čaj, kávu, ale predovšetkým kvalitnú čistú vodu. 

 

“Trvá až neuveriteľných 1000 rokov kým sa plastová fľaša úplne rozloží ”

 

Namiesto neekologickej a drahej balenej vody, je pre firmu výhodnejšie mať na pracovisku kvalitnú filtrovanú vodu priamo z vodovodu.  Na to slúžia buď výdajníky vody alebo filtre do kuchynského drezu. V praxi to znamená že 1L takejto vody Vás nestojí takmer nič. Aj balená voda je zvyčajne filtrovaná, no počas jej prepravy, a skladovania v plastových fľašiach sa znehodnocuje a prázdne plastové fľaše extrémne zaťažujú životné prostredie. Trvá až neuveriteľných 1000 rokov kým sa plastová fľaša úplne rozloží.

 

Ionizovaná Voda ako motivácia pracovať z kancelárie 

“Filtrovaná voda je už bežná záležitosť vo firmách, ako extra bonus možete svojim zamestnancom ponúknuť “ionizovanú” vodu.” 

 

Ako dostať zamestnancov z home office do kancelárie

 

Filtrovaná voda je už bežná záležitosť vo firmách, ako extra bonus možete svojim zamestnancom ponúknuť “ionizovanú” vodu. Ionizovaná voda je najzdravšia voda vôbec. Má zásadité pH a preto znižuje prekyslenie organizmu. Má preukázateľné a merateľné antioxidačné účinky. Vďaka tomu, že má menšie klastre H2O, lepšie hydratuje celý organizmus. Nielen lepšie privádza živiny do buniek, ale aj odnáša odpadové látky. Ionizovaná voda teda prirodzene prečisťuje organizmus. 

 

Ionizovaná voda je investícia do zdravia zamestnancov

Vzhľadom na to, že ionizovaná voda je výborným rozpúšťadlom, všetky nápoje (a jedlá) z nej pripravené chutia lepšie, sú zdravšie a výživnejšie. Káva a čaj sa lepšie a rýchlejšie vylúhuje. Dokonca je možné na počkanie pripravovať aj čaje za studena. V studenej ionizovanej vode sa zelené čaje vyluhujú podobne rýchlo, ako v horúcej vode z vodovodu. Pitie ionizovanej vody prirodzene zlepšuje imunitu, vitalitu, zlepšuje pracovný výkon a znižuje chorobnosť. Ionizovaná voda sa vyrába pomocou ionizátora vody.

Na zabezpečenie nadštandardného pitného režimu pre zamestnancov je ideálne do kancelárie zaobstarať Ionizátor vody. Ionizátor vody je veľmi drahé zariadenie, pretože kvalitné ionizátory majú v sebe 9 a viac veľkých titánovo-platinových elektród. Preto len máloktorý zamestnanec si ionizátor vody  kúpi domov. Pre firmu je to ale zanedbateľná investícia a na motiváciu návratu zamestnancov do kancelárie veľmi významná. 

 

Prameň ionizovanej vody priamo v kancelárii

Ako motivovať zamestnancov z home office do kancelárie

 

Umožnite zamestnancom ionizovanú vodu si čapovať aj domov. Musí sa však čapovať len do sklenených fliaš, nakoľko ako výborné rozpúšťadlo podstatne lepšie vylúhováva aj samotný plast. Ionizovaná voda sa však nedá skladovať dlho, aby si zachovala svoje účinky, musí sa spotrebovať do 1-2 dní, inak stratí antioxidačný účinok. Najlepšia je preto vždy čerstvo vyrobená priamo v kancelárii, čo motivuje zamestnanca pravidelne sa pre ňu vracať.

Prevádzka ionizátora, a teda pitný režim pre zamestnancov nestojí takmer nič! Na prevádzku ionizátora vody stačí vymeniť filtre raz ročne v cene 200 EUR. Netreba chodiť nakupovať balenú vodu, ani nič prenášať. Ionizovaná voda bude vďaka ionizátoru tiecť priamo z kohútika na kuchynskom dreze v kancelárii, či kuchyňke.

 

Špeciálna akcia pre firmy na pitný režim


Využite špeciálnu akciu pre firmy, kde ponúkame k najlepším 13-platňovým ionizátorom O2H inštaláciu a zaškolenie zdarma. Školenie o ionizovanej vode priamo vo firme vysvetlí benefity ionizovanej vody a naučí zamestnancov ionizátor vody používať a náležite ho oceniť. Inštalácia ionizátora vody bude kompletne zadarmo.  Kontaktujte nás.

 

Stiahnite si ebook o účinkoch ionizovanej vody a o ionizátore vody:


ebook pitny rezim v kancelárii



 

Zdroj: 

Prieskum agentúry MN Force realizovaného pre spoločnosť J&T Real Estate
https://jtre.sk/novinky/prieskum_medzi_zamestnancami